Obrazovanje Tibeta ušao je u novu fazu razvoja visokog kvaliteta

Obrazovanje
Dana 17., novinar je naučio iz “Happy Tibet VicissiTudes” koje je držao vladin ured autonomne regije u spomen na 65. godišnjicu tiskovne konferencije za tisak u seriji 65. godišnjice Tibeta, a od kraja 2023. godine, godišnje ulaganje obrazovanja u Okrug se povećao sa 1,82 milijuna juana 1959. na 2023. godine od 39,3 milijarde Yuana, kumulativno ulaganje od 340,6 milijardi juana. što je bilo 6 puta od ukupnog ulaganja u 1959. do 2011. godine; Nova faza razvoja visoke kvalitete.
Na konferenciji za novinare, Cai Shoukuan, član stranke grupe Odjela za obrazovanje u autonomnoj regiji i izvršnog zamjenika ravnatelja Odbora za nadzor obrazovanja u Narodnoj vladi autonomne regije, uveo ga je.Podrazumijeva se da u starom Tibetu nema škole u modernom smislu. , U gradiću se razvijala obrazovna karijera; Razvoj županijskog obveznog obrazovanja, obveznog obrazovanja i kontrole pada -u obrazovanju.Na kraju 2023. godine, bruto upisna stopa predškolskog obrazovanja u našem okrugu bila je 90,43%, stopa konsolidacije od devet godina obveznog obrazovanja bila je 97,78%, bruto stopa upisa u srednjoj školi bila je 91,22%, a stopa upisa u bruto upis visokog obrazovanja bilo je 57,62%.
U pogledu poštenog razvoja i kvalitetnog obrazovanja, Tibet se pridržava produbljivanja obrazovne reforme i inovacije, kontinuirano smanjuje jaz između urbanih i ruralnih područja, regija, škola i grupa i kontinuirano promiče veću kvalitetu i konotativnu pravednost obrazovanja; Tri paketa “Standardi 21 puta uspješno, dosežući prosječno 4620 juana; plan prehrambenih poboljšanja studenata u fazi obveznog obrazovanja iznosi 1.000 juana, što će imati koristi od više od 400.000 studenata svake godine. Provedite 39,32 milijarde juana u financiranju fondova i 20,94 milijuna i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna fondova i 20,94 milijuna Učenici sveobuhvatno poboljšavaju uvjetima na svim razinama, dovršeni projekti za piće u školi i dovršeni završetak 1682 plana grijanja visoke škole. ; Dijeljenje obrazovnih resursa visokog kvaliteta.
U smislu poboljšanja sposobnosti obrazovanja i usluga za ekonomski i socijalni razvoj, Tibetsko obrazovanje temelji se na cjelokupnom ekonomskom i društvenom razvoju, usredotočujući se na probleme stanovništva, ljudi i talenta, promiče izgradnju jakih obrazovnih područja, nastoji Poboljšati kvalitetu stanovništva, gradi osjećaj zajednice kineske nacije i njegovanje modernizacije socijalističke modernizacije. Igrajte karakteristične prednosti i sveobuhvatno poboljšavaju razvojne sposobnosti obrazovnih usluga. Talenti poput znanosti i inženjerstva, poljoprivrede i medicine; Uspostavite dugoročni mehanizam za izgradnju nastavnikovog morala, obrazovne talente “pomoć u stilu grupe, pomoć u suradnji s profesionalnim obrazovanjem i sveučilišnog” tima -stila “, radovi na podršci su postigli očigledne rezultate. Godine 1985. tibetanska klasa postala je obrazovanje Tibeta za važne komponente, 111 škola u 22 provincije širom zemlje (uključujući 3 u okrugu) održava se tibetska srednjoškolska razreda, srednjoškolski razred i srednjoškolske struje. Diplomanti su se vratili u Tibet.
Na konferenciji za novinare, Odjel za obrazovanje autonomne regije također je odgovorio na pitanja novinara o popularizaciji pred -školskog obrazovanja, razvoju obveznog obrazovanja, razvoju strukovnog obrazovanja, izgradnji nastavnika i politikama financiranja učenika u našem okrugu.(Zhang Yu)
Izvještaj/povratne informacije