Velika trojka 76ersa se rastala: Maxi Harris i Embiid postižu 97 poena u povijesnoj pobjedi

Bvb borussia dortmund fans club

PHILADELPHIA, Pensilvanija – Tyrese Maxey, Tobias Harris i Joel Embiid zajedno su postigli nevjerojatnih 97 koševa, a Philadelphia 76ersi su u petak navečer porazili Toronto Raptorse sa 121-111. Ponovno su ispisali povijesni rekord momčadi.

Napadački ispad označio je prvi put u povijesti Sixersa (koji datira iz vremena Syracuse Nationalsa) da su tri igrača postigla najmanje 30 koševa u istoj utakmici od 1961. godine, kada su Dick Barnett, Hal Greer i Dolph Schayes postigli taj podvig.

Velika trojka 76ersa se rastala: Maxi Harris i Embiid postižu 97 poena u povijesnoj pobjedi

Maxey je imao 33 poena i 10 asistencija, a Harris rekord sezone s 33 poena, 8 skokova i 7 asistencija. Embiid je završio s 31 poenom, 10 skokova i 9 asistencija, produživši svoj niz od 30 uzastopnih utakmica s poenima i 10 skokova na 13 utakmica.

Ova utakmica je bila povlačenje konopa, s Raptorsima koji su poveli u ranoj fazi, a zatim su ih 76ersi sustigli. Prijelomni trenutak utakmice dogodio se u četvrtoj četvrtini, kada je Philadelphia krenula ofanzivno 6-0 i više se nije osvrnula. Harrisovo dvoručno zakucavanje i Maxeyjeva trica zapečatili su pobjedu 76ersa.

Iako je Pascal Siakam zabio 31 koš za Raptorse, nedostajala je stalna podrška ostatka momčadi. Jakob Poeltl ubacio je 19, a Gary Trent Jr. 19 poena. Dodao je 17 poena, ali obrambeni pritisak Philadelphije bio je prevelik za Raptorse.

Ova pobjeda bila je osma za Sixerse u devet utakmica, čime su učvrstili svoj status jednog od vodećih kandidata u Istočnoj konferenciji. Povijesne izvedbe Maxeyja, Harrisa i Embiida snažan su dokaz momčadske napadačke vatrene moći i potencijala za doigravanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)