Shaq kaže da se Giannis i Jokić ne mogu uspoređivati: “Novi Shaq protiv Tima Duncana”

Bvb borussia dortmund fans club

NBA se trenutno može pohvaliti s dva fenomenalna igrača u Giannisu Antetokounmpu i Nikoli Jokiću, svaki s po dvije MVP nagrade i naslovom MVP finala. No uspoređujući ih, Shaquille O’Neal bacio je hladnu vodu na raspravu.

“Imate novi razgovor između Shaqa i Tima Duncana,” rekao je Shaq na The Big Podcastu, “odbijajući usporediti njih dvojicu. Ne možete ih usporediti. Nemojte me nikada uspoređivati s jakim napadačem.

Shaqova je tvrdnja odjeknula. U rivalstvu s Timom Duncanom njih su dvojicu često uspoređivali iako su igrali na različitim pozicijama. Usporedba proizlazi iz njihove dominantne igre na obje strane terena, ali njihove momčadi igrale su vrlo različito.

Shaq kaže da se Giannis i Jokić ne mogu uspoređivati: “Novi Shaq protiv Tima Duncana”

Shaq je vodio momčad Lakersa izgrađenu oko njegove ofenzivne dominacije i maksimizirao svoj bodovni potencijal. Duncan je, s druge strane, cvjetao u sustavu Gregga Popovicha, koji je davao prednost nesebičnosti i kretanju lopte. Međutim, njihov uspjeh je neosporan. Od 1999. do 2007. Shaq ili Duncan blistali su u svakom NBA finalu.

Njihove su karijere završile u trofejnoj slavi. Shaq ima 1 MVP-ja NBA lige, 3 MVP-a finala i 4 naslova prvaka. Duncan je imao 2 MVP-a, 3 MVP-a finala i 5 naslova prvaka.

Sada, Giannis i Jokić imaju slične putanje, ali vrlo različite stilove igre i momčadske uloge. Giannis je obrambeni nositelj i vodeći strijelac za Buckse, dok je Jokić playmaker i facilitator za Nuggetse, koristeći svoj udarac za stvaranje prostora.

Unatoč njihovim razlikama, njihovi međusobni sukobi bili su epski. U 13 utakmica Jokić i Nuggetsi imaju omjer 9-4. Jokić ima prosjek od 22,3 poena, 9,5 skokova i 8,6 asistencija po utakmici, dok Giannis ima prosjek od 24 poena, 9,6 skokova i 5 asistencija.

Dok Jokić trenutno vodi Giannisa u međusobnim duelima, njih dvojica su i dalje izjednačeni. Možda će netko od njih prevladati i odvesti svoju momčad do još jednog naslova, možda čak i do obračuna u NBA finalu 2024. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)