Celticsi su zamalo promašili Doca Riversa: hrabar potez Dannyja Engela doveo je do dogovora

Bvb borussia dortmund fans club

Saga o Docu Riversu koji je trenirao Boston Celticse zamalo se nije dogodila. Nakon teške situacije s Orlando Magicom, Rivers je planirao uzeti godinu dana pauze i nastaviti s emitiranjem. Ali Danny Engel, s karakterističnom oštroumnošću i hrabrošću, odbio ga je.

Engelov “Potez šefa”

Neustrašiv Riversovom početnom nevoljkošću, Engel je sebe i ekipu vlasnika Celticsa odvezao do Riversove kuće u Orlandu bez pozdrava.” ‘Pozvonio je na vrata,’ prisjetio se Rivers ironično. Bio je to kul potez šefa.” Hrabro kockanje se isplatilo i Rivers je bio uvjeren da će postati glavni trener Celticsa na devet sezona (2004.-2013.).

Celticsi su zamalo promašili Doca Riversa: hrabar potez Dannyja Engela doveo je do dogovora

Brojke ne lažu:

Pod Riversima, Celticsi su cvjetali. Sakupio je rekord 416-305 i odveo momčad do naslova NBA prvaka 2008. godine. Njihov niz u doigravanju bio je jednako impresivan, s Celticsima koji su pod Riversom dobili 59 od 106 utakmica.

Istomišljenje i jednostranost:

Uz Angienu upornost, još je jedan faktor učvrstio Riversovu odluku: njihova zajednička vizija tima. Kad su podijelili divljenje prema tadašnjem perspektivnom Tonyju Allenu, njih su se dvoje složili. Kada je Rivers izrazio želju da zaposli Allena, vlasnik se nasmiješio i otkrio da Angie već ima njega na umu. Rivers je priznao da je zajedništvo dovelo do dogovora: “To me natjeralo da kažem: ‘O moj Bože, povezali smo se’.”

Izabran kao ukupno 25. 2004., Allen je odigrao ključnu ulogu u Bostonovom osvajanju naslova prvaka i briljirao tijekom svoje 14-godišnje karijere, učvrstivši svoju reputaciju žestokog braniča.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)