Victor Wambaniama: Od 9-godišnjeg diva do kandidata za novaka godine

Bvb borussia dortmund fans club

Victor Wambaniama, veliko čudo od 7 stopa i 4, juriša na NBA ligu. Ne samo da je najviši igrač lige (izjednačen s Bobanom Marjanovićem), već dominira oba kraja terena, dokazujući da je njegova visina više od pukog spektakla.

Victor Wambaniama: Od 9-godišnjeg diva do kandidata za novaka godine

Međutim, Wimbanyin put do slave počeo je rano. Sa samo devet godina, već je bio visok 5ft 10in, ostavljajući obožavatelje da se češkaju po glavama i daju smiješne komentare na društvenim mrežama.

“Ljudi koji su bili niži od 5ft 10 u svojim 20-ima gledali su devetogodišnjeg Wimbyja”, našalio se jedan obožavatelj. Drugi obožavatelj se oglasio: “Izvori kažu da je rođen visok 3 stope i 6 inča”.

Njegov brzi uspon, iako izvanredan, samo je dio priče; Win Banyama je više od hodajućeg high rollera. Trenutačno je izjednačen s Chetom Holmgrenom za titulu Rookieja godine, a za nju se bori cijelu sezonu.

Od siječnja, međutim, Wimbanyama je uspostavio postojano vodstvo, s prosjekom od impresivnih 24,4 poena, 9,7 skokova i 3,2 blokade po utakmici. Wimbanyamina dominacija u 26,1 minuti akcije još je očitija u usporedbi s Holmgrenovim prosjekom od 15,5 poena, 5,8 skokova i 2,3 skoka po utakmici.

Plan trenera Gregga Popovicha da poveća Wambanyaminu minutažu dolio je ulje na vatru. Unatoč ograničenom vremenu igranja, u posljednje vrijeme igra toliko dobro da će se njegov broj i utjecaj vjerojatno samo povećavati.

Uzimajući u obzir Wimbanyaminu trenutnu putanju, održavanje ove razine atleticizma do kraja sezone učinit će Holmgrenu gotovo nemogućim sustizanje. Čini se da je nagrada za novaka godine u torbi za Wimbanyu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)