Golden State Warriorsi mogu raspustiti Big 3, ali Stephen Curry ima posljednju riječ

Bvb borussia dortmund fans club

Razočaravajuća serija Golden State Warriorsa 19-24 ove sezone potaknula je nagađanja o budućnosti njihove voljene velike trojke Stephena Curryja, Klaya Thompsona i Draymonda Greena. Dok su trgovačke glasine koje uključuju posljednju dvojicu prisutne, čini se da je Curryjevo odobrenje odlučujući čimbenik u svakom potencijalnom dogovoru.

Golden State Warriorsi mogu raspustiti Big 3, ali Stephen Curry ima posljednju riječ

Warriorsi navodno neće razbiti jezgru svoje dinastije bez Curryjeva odobrenja. Curryjevo vodstvo i utjecaj na momčad je neupitan, a Warriorsi poštuju njegovo mišljenje.

Curry, Thompson i Green bili su okosnica uspjeha Warriorsa više od desetljeća, šest su puta stigli do NBA finala i zajedno osvojili četiri naslova prvaka. Njihova kemija i povezanost na terenu su neusporedivi, što ih čini nevjerojatnom snagom u ligi.

Međutim, i Thompson i Green borili su se da zadrže svoje prethodne razine ove sezone. Thompson se mučio s ozljedama i nedosljednošću, dok se Green suočavao s disciplinskim problemima i propustio značajno vrijeme zbog suspenzija.

Mnogi navijači i analitičari vjerovali su da bi se Warriorsi nerado rastali od ove dvije legende. Međutim, nedavne borbe momčadi natjerale su ih da preispitaju svoje mogućnosti.

Zamjena Thompsona ili Greena nedvojbeno bi bila teška odluka, budući da su obojica članovi popisa Warriorsa i obojica su miljenici navijača. Međutim, razmjena Thompsona ili Greena može biti neophodna ako Warriorsi stvarno žele produžiti svoje prvenstvo i opremiti Curryja pravim igračima za nastavak njegovog uspjeha.

Obrambeni problemi Warriorsa bili su glavna briga ove sezone, budući da zauzimaju 24. mjesto u obrambenom rangu. Zamjena Thompsona ili Greena s mlađim, sportskijim bekom mogla bi dati prijeko potreban poticaj obrani.

Osim toga, dodavanje još jednog igrača i razigravača u postavu moglo bi pomoći Curryju da podijeli pritisak i momčadi pruži uravnoteženiji napad.

Razmjena 33-godišnjeg Thompsona bila bi riskantan potez jer mu istječe ugovor vrijedan 43,2 milijuna dolara. Međutim, ako Warriorsi odluče ne produljiti njegov ugovor, potencijalno bi mogli dobiti mlađeg, isplativijeg igrača zauzvrat.

S druge strane, trejd 33-godišnjeg Greena bila bi jednostavnija odluka jer ima dugoročni ugovor. Međutim, njegova povijest ispada na terenu i kontroverzi izvan terena mogla bi natjerati neke timove da oklijevaju s njegovim potpisom.

Warriorsi bi morali pažljivo odvagnuti prednosti i nedostatke svake potencijalne trgovine koja uključuje Thompsona ili Greena. Iako bi rastanak s ova dva kamena temeljca popisa Warriorsa bio težak, donošenje ispravne odluke sada ključno je za osiguranje njihovog kontinuiranog uspjeha u godinama koje dolaze.

U konačnici, odluka je u Curryjevim rukama, a njegovo mišljenje je presudno za budućnost Warriorsa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)