Udonis Haslem: LeBron James je žrtvovao milijune kako bi osvojio naslov s Heatom

Bvb borussia dortmund fans club

Veteran Miami Heata Udonis Haslem nedavno je otkrio da su LeBron James i Chris Bosh smanjili plaću kada je on potpisao ugovor s Heatom 2010. godine samo kako bi sačuvao prostor za ograničenje plaće za njegov ponovni potpis.

Haslema je posebno impresioniralo što su James i Bosh, njegovi prvi suigrači, odlučili malo smanjiti plaću kako bi ga zadržali.

“Činjenica da su mislili da im želim pomoći da osvoje prvenstvo bila je toliko važna da su žrtvovali milijune dolara kako bi osvojili prvenstvo za tipa kojeg nisu poznavali i s kojim nisu razgovarali”, rekao je Haslem.

Haslemu se također svidjela brzina kojom je Miamijeva nova velika trojka prihvatila dogovor, pogotovo zato što je on već slobodan igrač i razmišlja o potpisivanju s drugom momčadi.

“Nisu imali puno vremena razmišljati o tome jer sam odlazio kako bi ti dečki mogli donijeti brzu odluku i uzeti mi malo kruha, a ja sam samo želio biti siguran da sam broj jedan i ja” Zahvalan sam za to, broj dva, oni dobivaju svoj novac vrijedan”, rekao je Haslem.

Sam Haslem je također uzeo smanjenje plaće kako bi ostao u Heatu, potpisavši petogodišnji produžetak ugovora vrijedan 20 milijuna dolara.

Heat je osvojio dva naslova NBA prvaka s Velikom trojkom, a Haslem je odigrao ključnu ulogu u oba prvenstva. Trenutno je igrač s najdužim stažem u povijesti Heata, a unatoč tome što ima 42 godine, još uvijek je važan dio momčadi.

Ova je priča sjajan primjer žrtava koje je igrač spreman podnijeti kako bi osvojio prvenstvo. James, Bosh i Haslem svoje su financijske interese ostavili po strani kako bi svojim timovima dali najbolje šanse za uspjeh. To je dokaz njihovog karaktera i predanosti pobjedi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)