19-godišnji Kobe Bryant protiv Bena Wallacea

Bvb borussia dortmund fans club
  1. listopada 1997. legenda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant izveo je jedno od najuzbudljivijih zakucavanja svih vremena u predsezoni protiv Washington Wizardsa. Kobe je imao samo 19 godina i pred ulaskom u drugu sezonu u ligi.

Kobe je prošao pokraj razigravača Wizardsa Jimmyja Olivera iza linije za tri poena i presjekao ravno za polaganje. Napravio je samo nekoliko koraka unutar linije slobodnih bacanja prije nego što je jednoručni igrač Wizardsa Bena Wallacea srušio Wallacea na tlo.

Nakon utakmice, Kobe je kratko zurio u Wallacea dok su njegovi suigrači iz Lakersa izražavali nevjericu. U međuvremenu, komentatori iz Los Angelesa komentirali su kako je zakucavanje bilo impresivno i objašnjavali zašto to nije bio udarac jer je Wallace bio u petercu.

U retrospektivi, Wallaceovo zakucavanje bilo je još impresivnije jer je Wallace osvojio rekordne četiri nagrade za obrambenog igrača godine i uvršten je u Kuću slavnih 2021. I baš tako, u dobi od 19 godina, Kobe je postavio trenutnog obrambenog igrača godina na karti. Smatra se jednim od najboljih braniča u povijesti NBA lige.

Nick Van Exel kaže da je Kobe predvidio njegovo zakucavanje Bena Wallacea

Nick Van Exel, Kobeov bivši suigrač u Los Angeles Lakersima 2020. godine, prisjetio se Kobeovog spektakularnog zakucavanja Wallacea. Tijekom pojavljivanja u podcastu “Knuckleheads”, Exel je rekao da je Kobe predvidio njegovo zakucavanje nad Wallaceom tijekom pauze prije utakmice u Los Angelesu:

“To je još jedna stvar koju nam je Kobe rekao nakon timeouta, dodavanja. Del (Harris) je napravio igru kako bi ga izolirao na vrhu ključa, a Kobe nam je rekao, ‘Potrčat ću ovog magarca koji stoji i zakucat ću ga .’ Rekao je istu stvar kad je napustio publiku, ‘Natjerat ću ovu budalu i sredit ću ga’.”

Wallace inspiriran zakucavanjem da postane prvak

Koliko god zakucavanje bilo impresivno, Wallace se na kraju posljednji smijao. Zatim je pomogao Detroit Pistonsima da eliminiraju Lakerse predvođene Kobeom u NBA finalu 2004., rezultatom 4-1.

Wallace se kasnije prisjetio Kobeovog zakucavanja na njemu u predsezonskoj utakmici 1997. godine. Četverostruki obrambeni igrač godine vjeruje da ga je ta utakmica inspirirala da postane prvak i jedan od najboljih braniča svih vremena:

“Ne znam bih li danas bio ovo što jesam bez tog zakucavanja”, rekao je.

“Nakon toga sam rekao sam sebi: Bene, ovo se više nikada neće ponoviti. I znaš što? To nije tako.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)