Paul Tierney nije izabran za suca u sljedećem kolu utakmica Premier lige

Bvb borussia dortmund fans club

Paul Tierney, koji je pogriješio u pobjedi Liverpoola kod Nottingham Foresta, neće suditi utakmicu sljedećeg kola Premier lige.

Paul Tierney nije izabran za suca u sljedećem kolu utakmica Premier lige
Paul Tierney nije izabran za suca u sljedećem kolu utakmica Premier lige

Međutim, on će biti video pomoćni sudac (VAR) za domaću utakmicu Arsenala protiv Brentforda u subotu.

Tierney je prekinuo igru zbog ozljede glave braniča Redsa Ibrahime Konatea kada je Forest imao posjed lopte u dodanom vremenu.

Nastavio je igru dajući loptu Liverpoolovom vrataru Caoimhinu Kelleheru, a Darwin Nunez je zabio nekoliko trenutaka kasnije.

Pogodak je donio gostima pobjedu od 1-0, a postignut je u 99. minuti – minutu i 50 sekundi nakon incidenta u nastavku.

Pravila odbora Međunarodnog nogometnog saveza kažu da je utakmica trebala ponovno započeti s posjedom Foresta iz mjesta gdje su imali loptu izvan kaznenog prostora.

Međutim, ta odluka nije dovela izravno do pogotka, jer je Forest ponovno preuzeo posjed prije nego što je Nunez na kraju postigao pobjednički pogodak.

Igrači i osoblje Foresta okružili su Tierneyja nakon završetka utakmice, a trener Steven Reid dobio je crveni karton.

Vlasnik kluba City Ground Evangelos Marinakis također je progonio službene osobe sve do sudačkog ureda.

Forestov sudački analitičar Mark Clattenburg, koji je sudio u Premier ligi 13 godina između 2004. i 2017., kritizirao je Tierneyjevu odluku.

“Kada je [lopta] dana vrataru, a Liverpool je nakon toga postigao gol, možete vidjeti zašto je [Forest] oštećen”, rekao je Clattenburg.

“Nisam razgovarao sa sucem – to ću prepustiti klubu. Otišao sam u sučevu svlačionicu [nakon utakmice], ali on to nije dopustio.”

Obitelj Singh Gill stvara još više povijesti

Sudac Sunny Singh Gill ovog će se vikenda upisati u povijest Premier lige kada će voditi domaću utakmicu Crystal Palacea protiv Luton Towna.

On će postati prvi Britanac iz Južne Azije koji će suditi meč na natjecanju.

To je još jedan važan trenutak za obitelj Singh Gill. Njegov otac Jarnail i dalje je prvi i jedini sudac Engleske nogometne lige koji nosi turban, a odslužio je 150 utakmica između 2004. i 2010. godine.

U međuvremenu, njegov brat Bhupinder postao je prvi Sikh-Punjabi koji je služio kao pomoćni sudac Premier lige kada je vodio liniju na utakmici između Southamptona i Nottingham Foresta u siječnju 2023.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)