"Nacionalna propaganda za prevenciju tumora 4.15

Zdravlje

Rak želuca uobičajeni je zloćudni tumor probavnog trakta, s učestalošću incidencije treće, i prvom ruralnom populacijom.Rak želuca povezan je s higijenom prehrane, prehrambenim navikama, okolišnim čimbenicima i drugim čimbenicima.S kontinuiranim razvojem moderne tehnologije dijagnoze i liječenja i povećanjem svijesti o samopouzdanju, ukupna učestalost i stopa otkrivanja karcinoma želuca u mojoj zemlji se neprestano povećava, pa kako bi rak želuca trebao spriječiti?Koji su simptomi raka želuca?Kako liječiti rak želuca?

Što je rak želuca?

Rak želuca odnosi se na tumore raka koji se javljaju u želučanoj sluznici.Rani karcinom želuca može postići bolje rezultate kroz operaciju, pa također naglašava rano otkrivanje i rano liječenje karcinoma želuca poput ostalih malignih tumora.Što se tiče raka želuca, pojava raka želuca trenutno je povezana s različitim čimbenicima, uključujući genetske faktore, prehrambene navike, imunološke faktore, okolišne čimbenike itd. To je također uzrok različitih zemalja i regija u različitim regijama.

Kako spriječiti rak želuca?

Prevencija je uvijek ključ za kontrolu različitih bolesti i smanjenje incidencije bolesti.Trenutno, karcinom želuca uključuje prevenciju prve razine i sekundarnu prevenciju u ranoj prevenciji, a prevencija treće razine je da se pacijenti s karcinomom želuca trebaju znanstveno posjetiti pravovremeno.

Prva prevencija razine

Prvo prevencija nivoa je prevencija uzroka bolesti.Prema trenutnom istraživanju karcinoma želuca, dugoročno konzumiranje dimljenog roštilja, plijesni hrana, slana hrana, preradu mesa, brza hrana itd. Povećat će rizik od raka želuca. Količina soli za dugotrajnu prehranu sa soli;Iz perspektive lijekova, sustav nesteroidnih protuupalnih lijekova ima autonomni utjecaj obrane na karcinom želuca.Životne navike moraju prestati pušiti i alkohol, dodajući svježe povrće i voće.Gore spomenuti način života i prevencija prehrane određeni su utjecaj na smanjenje učestalosti raka želuca.

Prevencija drugog nivoa

Rano liječenje sekundarne prevencije je rano liječenje.Dijagnoza je preduvjet za liječenje.Prema međunarodnom konsenzusu karcinoma želuca, potrebno je poduzeti različite mjere liječenja u različitim situacijama nakon ispitivanja želuca. Široko, morate izvoditi gastroskopiju svake 3 godine; ; Gastroskopija;Infekcija Helicobacter Pylori je faktori rizika koji induciraju rak želuca.Nakon 30 godina, gomila bi trebala provesti redovne preglede želuca i poboljšati stopu rane detekcije lezija prije rana sekundarne prevencije.

Prevencija tri nivoa

Prevencija trećeg nivoa su pacijenti s karcinomom želuca pravovremeno.Trenutno karcinom želuca slijedi karakteristike individualizacije tijekom postupka liječenja i zahtijevaju sveobuhvatne mjere za rak želuca, patološki tip, toleranciju pacijenata, veličinu lezije, opseg invazije itd.

Ukratko, rak želuca mora obratiti pažnju na ranu prevenciju. .

Vodič za propagandno odjeljenje Komisije za zdravstvo i zdravlje pokrajine Henan

Stručnjak za opskrbu: Wu Fei, Prva povezana bolnica Sveučilišta Henan, Sveučilište Henan, provincija Henan