Embiid izbija za 51, Sixersi ostaju u lovu na naslov pobjedom nad Timberwolvesima

Bvb borussia dortmund fans club

Philadelphia 76ersi držali su korak s elitom Istočne konferencije u srijedu navečer, zahvaljujući dominantnoj predstavi aktualnog MVP-a Joela Embiida.

Embiid je odigrao protiv Minnesota Timberwolvesa, koji se mogu pohvaliti najboljom obranom lige, postigavši rekord sezone od 51 poena uz 17 od 25 šuteva iz igre i nevjerojatnih 17 od 18 s linije slobodnih bacanja.

Timberwolvesi su planirali spakirati boju i ograničiti Embiidovo unutarnje bodovanje, ali on se suprotstavio tako što je pogodio baraž skakača srednjeg dometa, pokazujući svoju impresivnu ofenzivnu svestranost.

Embiid izbija za 51, Sixersi ostaju u lovu na naslov pobjedom nad Timberwolvesima

S Embiidom na čelu, Sixersi su nadmašili Timberwolvese u četvrtoj četvrtini i osigurali pobjedu 127-113. Pobjeda je poboljšala Philadelphijin rekord na 19-8, držeći ih blizu Boston Celticsa (20-6) i Milwaukee Bucksa (20-7) na vrhu poretka Istočne konferencije.

Embiidova izvedba izazvala je reakcije na Twitteru, a obožavatelji su divili njegovoj napadačkoj vještini:

“Zato što ti nije dopušteno igrati obranu na njemu lol”
“Embiid je nezaustavljiv! MVP skandiranja padaju na Phillyja!”
“Zato je on aktualni MVP. Jednostavno je nezaustavljiv kad gori.”
Pobjeda Sixersa čvrsto ih drži u potrazi za prvim nositeljima na Istoku, što bi donijelo prednost domaćeg terena tijekom doigravanja. Boston (14-0 kod kuće) i Milwaukee (15-2 kod kuće) mogu se pohvaliti impresivnim domaćim rekordima, ali Sixersi sami po sebi nisu popušteni, držeći ocjenu 10-4 u Wells Fargo Centeru.

Iako prednost domaćeg terena ne jamči uspjeh u doigravanju, kao što je dokazano tijesnim porazom Sixersa od Celticsa kod kuće prošle sezone, to je nedvojbeno vrijedna prednost. Embiid i društvo bi nedvojbeno radije imali Philly publiku iza njih dok jure za još jednim prvenstvom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)